بابونه

خانه بابونه
بابونه
بابونه گیاهی است دائمی و کوچک، به ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر، دارای بویی معطر که در چمن زارها و زمین های شنی می روید. در گذشته صرفًا از گلهای بابونه به صورت سنتی استفاده می شد ولی در حال حاضر از اسانس و عصاره این گیاه در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی و غذ ائی به طور وسیعی استفاده می شود. عصاره بابونه حاوی ترکیبی به نام α-bisabolol است که این ماده خاصیت ضد التهابی بسیار قوی دارد. α-bisabolol باعث مهار سایتوکاین های التهابی مثل اینترلوکین ۱ و همچنین مهار لوکوترین ها می شود. در نتیجه این ترکیب با مهار التهاب پوستی مانع از ریش مو ناشی از التهاب می شود. فلاونوئیدهای گل بابونه، اثر مرطوب و لطیف کنندگی دارند در نتیجه مانع از خشکی مو می شوند.