اثر تغذیه بر ریزش مو (قسمت سوم)

چربی ها می تواند به عنوان یک شمشیر دو لبه در فرایند ریزش مو اثر کند چربی های مفید که حاوی اسیدهای چرب ضروری هستند برای حفظ قوام مو و نیز رشد مناسب مو لازم است.
حتی کمبودهای اندک در مقادیر اسیدهای چرب ضروری می تواند باعث خشکی و شکنندگی موهای سر افزایش چربی پوست کف سر و ریزش مو و حتی شوره و خارش شود.کمبود اسیدهای چرب ضروری در حیوانات آزمایشگاهی با طاسی برگشت پذیر و افزایش سایز غدد چربی اطراف پیاز مو همراه بوده است.
مصرف چربی های اشباع به عکس می تواند اثرات سوئی بر رشد و رویش موها بگذارد. این چربی ها با جذب اسیدهای چرب ضروری تداخل کرده و جذب آنها را کاهش می دهد. دانشمندان ژاپنی براساس تحقیقات خود معتقدند که وجود چربی زیاد در رژیم غذایی مردان، مکانیسم طاسی را سرعت می بخشد. به این ترتیب که قسمتی از پوست سر آنزیمی به نام گاما- آلفا- ردوکتاز تولید می کند. این آنزیم باعث تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) می شود که این ترکیب باعث ریزش مو می شود. غدد چربی مجاور هر فولیکول مو نیز این آنزیم را تولید می کنند. وجود چربی زیاد در غذا باعث تحریک غدد چربی و افزایش فعالیت این غدد برای تولید آنزیم نام برده می شود.
چربی های حاوی امگا۳ و امگا۶ : بررسی ها نشان می دهند که اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ با سلامت مو در ارتباط هستند; زیرا اغلب مردم وقتی منابع این نوع اسیدهای چرب را کمتر مصرف می کنند و یا اصلا مصرف نمی کنند، دچار خشکی و شکنندگی مو، خارش و شوره پوست سر و در نهایت ریزش مو می شوند.
منابع اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶: اسیدهای چرب امگا۳ شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهی های آب سرد مانند ماهی سالمون و ساردین، روغن سویا و کانولا، جوانه گندم، روغن گردو، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی یافت می شود. اسیدهای چرب امگا۶ شامل اسید لینولئیک و امگا لینولئیک اسید می باشد و در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.
در نهایت تنها می توان گفت به تغذیه خود اهمیت دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *